Natuurbescherming

Natuur Wijchen volgt en controleert het beleidsbesluiten en de uitvoering daarvan door onze gemeente

Landschapsbeheer

Door onze vereniging worden voor verenigingen als Geldersch Landschap, maar ook voor enkele particulieren wilgenbomen geknot. Daarnaast wordt nog enkele hoogstamfruitbomen bijgehouden

Amfibieën

We bevorderen de biodiversiteit door het leefklimaat van amfibieën te verbeteren. We doen dit door het creëren van veilige oversteekplaatsen als het voorjaar weer in de lucht zit.
Daarnaast ontdoen we een poel van overmatig rietgroei opdat deze open blijft.

Vogels

We richten ons vooral op kerkuilen en steenuilen. We zorgen voor het verspreiden van nestgelegenheid en zorgen dat die worden schoongemaakt.
We hebben ook gestimuleerd dat een ijsvogelwand werd geplaatst aan het Oosterpark aan het Wijchens meer en stimuleren we plaatsing elders.

Natuurducatie

Het bevorderen van het belang van onze natuur met vogelexcursies en een nestkastroute.

Milieu en Klimaat

Ter bevordering van de biodiversiteit mochten we een stuk grond boven een gemeentelijke wateropslag inplanten met diverse bloemen en daarmee een z.g. vlinderweide creëren.
We volgen het Gemeentelijk beleid om een goed milieu te bevorderen en zoeken de publiciteit om dit onder de aandacht van de Wijchense burgers te brengen.

Nieuws

Uitstel Jubileumviering
We moeten helaas de viering van ons Jubileum uitstellen. Maar we gaan het wel vieren, naar we hopen in het voorjaar van 2022

ANBI
We hebben de ANBI-status aangevraagd en die is toegekend: zie ANBI

Vlindertuin
Voor de vlindertuin aan de Woeziksestraat is men op zoek naar vrijwilligers: Lees meer